Azt hiszed a mítoszok csupán jól kitalált történetek? Nem ártana utána járnod. Kalandos az odaút, na meg veszélyes is. A kérdés mindig ugyan az: van-e merszed hozzá?
 
HomeTaglistaRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Mounra a Holdkirály

Go down 
SzerzőÜzenet
Calypso
Admin
avatar

Hozzászólások Száma : 13
Csatlakozott : 2018. May. 18.
Tartózkodási Hely : Istenek Csarnoka (Raivira)

TémanyitásTárgy: Mounra a Holdkirály   Szomb. Május 19, 2018 6:50 pm


Mounra (ejtsd: Mónrá) az éjjeli égbolt őrzője, kinek lágy furulyadalára a csillagok ragyogni kezdenek. Benne egyszerre kel életre a jó és a rossz, harmóniát szórva a világra.
Calypso megtört lelkének véréből kelt életre; az anya ezernyi fájdalmas könnye adott neki alakot. Jó gyermekként kegyes vigaszt nyújtott, a benne gyúlt könyörületesség, nemesség és becsület emelt várat szülőanyja hontalan szívének. Ám nehéz időkben a nehéz döntések még az Isteneket sem kerülik el...
Első gyermeke az Unikornis, kinek fehérmágiája áldást szór az átkozottakra, megtisztítva őket a gonosztól. Kristályszarva végtelen életmágiát szór szét, elevenséget ajándékozva a pusztuló földnek, a kiszáradt folyóknak. Sokan vágyják az erőt, de az éj leple elrejti ezt a varázslatos lényt a váratlan vendégek szemei elől.


Hívei az ezüst mágia szülte lények, mágusok, áldottak. Ám e nemes vér nem tiszta: akad köztük olyan, ki képes beengedi a feketemágiát, s uralni azt egységben a másik véglettel. A hit szerint a hold gyönyörű gyermekei és démonai az egyek és igazak, kikben az ezüstmágia szentesíti meg a világ jövőjét. Az emberek, s más démonfajtájúak mind fattyak, kiket egy rossz döntés hozott e földre. Meg kell tisztítani minden bűnös gyermeket, kik hűséget fogadtak Krathoss-nak, vagy az áruló Phénelopé-nek. Démoni leszármazottak évezredeken át vegyültek, így a világban élő félemberek, ezüstfattyak ereje megoszlik. Jobb óvatosnak lenni, nem mindenhol látják szívesen az ő fajtáját. A valláshoz a közös (Calyon, ejtsd: Kalion) és a Unimyra (ejtsd: Unimíra) nyelv tartozik.

Az Istenek igaz történetét csupán a kalandok, a játék során ismerhetitek meg. Vajon mi történhetett Mounra tisztaságával? Hogyan ékelte be magát a feketemágia a vallásba?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://legendakhajnala.hungarianforum.com
 
Mounra a Holdkirály
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Legendák Hajnala :: TÖRVÉNYKÖNYV & NYILVÁNTARTÁS :: LEGENDÁS TEREMTMÉNYEK :: A FÉNY OLTALMAZÓI-
Ugrás: