Azt hiszed a mítoszok csupán jól kitalált történetek? Nem ártana utána járnod. Kalandos az odaút, na meg veszélyes is. A kérdés mindig ugyan az: van-e merszed hozzá?
 
HomeTaglistaRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Phénelopé a Napkirálynő

Go down 
SzerzőÜzenet
Calypso
Admin
avatar

Hozzászólások Száma : 13
Csatlakozott : 2018. May. 18.
Tartózkodási Hely : Istenek Csarnoka (Raivira)

TémanyitásTárgy: Phénelopé a Napkirálynő    Szomb. Május 19, 2018 6:42 pm


Phénelopé (ejtsd: Pénelopé) a nap igaz melegsége. Táplálja az életet mely a világot hálózza be.
Calypso szeretetéből kelt életre, melyet elsőszülött gyermeke iránt érzett. Phénelopé szívénél semmi sem szeretőbb, semmi sem tisztább. De olykor az érzelmek túlontúl is elvakítanak minket, s megeshet, hogy életünk legnagyobb áldozatát hozzuk meg olyanért, aki arra nem érdemes...
Első gyermeke a Phoenix (ejtsd: Főnix), kinek lángjaiban ott forr a fehérmágia. Az életmágiánál sokkal több lakozik benne - az öröklét és fiatalság, mely után minden élő sóvárog. A vágy arra sarkall, hogy megérintsd, de vigyázz! Lelkedet annak tüze emészti, ezzel is csak táplálva a kimeríthetetlen erőt, amely életben tartja a világot.


Hívei a fehér mágia szülte lények, mágusok, áldottak. Nemes vérük s könnyük minden sebet begyógyítanak, testükben ott rejlik az örök egészség és fiatalság ősi mágiája. A hit szerint a szeretet és megbocsátás szüli az igazságot, az pedig a fogaskereke ennek a világnak. Ki félredobva a szívének melegét egy másikét ontja, az megbocsátást csak a főnix tüzében lelhet. Szeresd azt, ki hiányt szenved belőle - tanítsd az embert, hogy bűneit megbocsáthassa az anyaistennő.
Démoni leszármazottak évezredeken át vegyültek, így a világban élő félemberek, fehérfattyak ereje megoszlik. Jobb óvatosnak lenni, mert bár sok helyen örömmel fogadják fajtáját, félő, hogy a veszély sem hagyja magára; Krathoss gyermekei figyelhetik őket. A valláshoz a közös (Calyon, ejtsd: Kalion) és a Phoeny (ejtsd: Poéni) nyelv tartozik.

Az Istenek igaz történetét csupán a kalandok, a játék során ismerhetitek meg. Vajon Mounra tanításai miért nevezik Phénelopé-t árulónak? Mi nem stimmel? Hiszen ez a vallás a legelterjedtebb...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://legendakhajnala.hungarianforum.com
 
Phénelopé a Napkirálynő
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Legendák Hajnala :: TÖRVÉNYKÖNYV & NYILVÁNTARTÁS :: LEGENDÁS TEREMTMÉNYEK :: A FÉNY OLTALMAZÓI-
Ugrás: