Azt hiszed a mítoszok csupán jól kitalált történetek? Nem ártana utána járnod. Kalandos az odaút, na meg veszélyes is. A kérdés mindig ugyan az: van-e merszed hozzá?
 
HomeTaglistaRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Így nézzen ki a karakterlapod!

Go down 
SzerzőÜzenet
Calypso
Admin
avatar

Hozzászólások Száma : 13
Csatlakozott : 2018. May. 18.
Tartózkodási Hely : Istenek Csarnoka (Raivira)

TémanyitásTárgy: Így nézzen ki a karakterlapod!   Szomb. Május 19, 2018 2:08 am

Mielőtt fejest ugrunk a mélyvízbe van itt pár dolog, amit tudni kell a játék megkezdése előtt. Nem kell megijedni, csak pár formaság hogy ne legyen tele a fórum vérpisti karakterekkel.

Speciális Vérvonal / Származás

Ezek elég sokrétűek és mindegyikre engedélyt kell kérni az admintól. De nem egy kérdéssel dől el mindez, ó nem! Részletezni kell az elképzelést, hisz fontos, hogy a világba illő karaktert alkoss. Valamint hogy ne szaladjunk el a lóval, találjuk meg az elképzeléseinkben az aranyközéputat.

 • Démoni Leszármazott:
  Évezredes vérvonali öröklődés által tesznek szert ezek a félemberek képességekre. Kinézetük emberi vagy félemberi, ha úgy adódik átalakulásra van lehetőségük. Legendás lények, Istenek és Istennők leszármazottai nem lehetnek.
 • Átkozottak és Áldottak:
  Nem e világi erők hordozói, kikbe természetfeletti lelket zártak el. Kinézetük emberi, átváltozásra képtelenek. Testükön megjelenhetnek bőrfelületi elváltozások a képességeik felszabadításakor. Istenek és Istennők erejét nem birtokolhatják, ám a legendás lények erejével élhetnek (csakis azzal, amelyik testük rabságában szenved).
 • Mágusok:
  Olyan emberek, akik képesek felfogni, megérezni és gyakorolni az elemi mágiákat. Csak ezek az emberek tudják elolvasni az ősi írásokat mindenféle ismeret nélkül (Phoeny, Unimyra, Calyon, Zephar). Igénybe vehetnek medalionokat, energiakristályokat mágiájuk szinten tartásához. Részleteket ezekről ITT olvashattok!
 • Királyi Vérvonal:
  A világban kevés a tisztavérű leszármazott, akik Istenek és Istennők nemes vérvonalát hordozzák. Ezek az emberek szintén el tudják olvasni az ősi írásokat, de csak tanulás útján, mágusoktól és ősi könyvekből. Neves Szigetvilágok uralkodói családjaiba születhetnek. A legendás lények tiszteletét élvezik; valamint hitük szerint szolgálják a vallásuknak megfelelő mesebeli csodát, vagy éppen szörnyet.

Ha van kérdésed, vagy nem tudod a te ötleted mely kategóriába tartozik, fordulj az adminhoz. Ne írj kisregényt előre, hiszen ha az elképzelésed sajnos túlszárnyalja a megengedettet, akkor a munkád bizony kárba is veszhet! Ne pecsételd meg a kezdő lépéseket! Mi sem szeretnénk a kedvedet szegni már azelőtt, hogy játékba kezdenél.
Most hogy mindezt tisztázzuk, nézzünk pár példát az átlagos emberekre. Bizony belőlük is kell, több is mint a speciális rangúakból. A közemberek is lehetnek különlegesek, színesek és érdekesek - a legjobb bennük az, hogy nincsenek feltételekhez kötve! Oda mennek és azt tesznek, amit jónak látnak. Nem fenyegeti őket a démoni lét veszélye, vagy éppen a nép ítélete.

 • Mesteremberek:
  Egy adott mesterséggel járulnak hozzá városuk, vagy akár lakhelyükül szolgáló szigetük életéhez. Ebben a tengerekkel teli világba bizony jó hasznát veszik a hajóácsoknak, kovácsoknak, kereskedőknek. A városban pedig nincs élet pékek, árusok, földművesek, szabók, cipészek és még sok más ügyeskezű mesteremberek nélkül.
 • Vándorok / Kalandorok:
  A titokzatos átutazók, akiknek hóbortos tehetségeik mellett helyet foglalnak még rejtélyesebb szándékaik. Ügyes kardforgatók, vadászok, testőrök vagy épp bérgyilkosok? Ki tudja, ezer dolog van amit megtanulhattak utazásaik során.
 • Szolgáltatók:
  Milyen hely az, ahol nincs egy jó kocsma, fogadó vagy bordély? A legforgalmasabb közösségek, csupa szórakozást, finom ételt s italt, olykor egy kis csihi-puhit tesznek a vendég asztalára. Az utazások során felgyülemlett fáradalmak csakis velük múlnak a legkönnyebben.

Most hogy túlestünk pár klassz példán, bemutatjuk nektek a kitöltendő űrlapot. És mint azt már leírtuk elég sokszor: ha nem értesz, kérdezz! Nem harap az adminunk, nem kell tőle tartani. Szívesen segít, ha kedved szottyan ezek után is csatlakozni hozzánk!

Név: A karaktered teljes neve. Családnévvel együtt. Zárójelben a megszólítást / becenevet is fel lehet tüntetni.
Faj: Ember (Vagy ha Speciális Karakterengedélyed van, akkor a megbeszélt megnevezés.)
Kor: Hány éves a karaktered?
Születési Hely: Sziget / Város / Falu
Jellem & Szellemi Képességek: Részletezd karakteredet, hogy az olvasók és a játékostársaid a lehető legjobban maguk elé tudják képzelni. Okos? Visszahúzódó? Különleges tudással bír, vagy igazi társasági ember, aki képben van a körülötte élők mindennapjaival kapcsolatban? Ne legyél rest bemutatni nekünk az új barátunkat!
Küllem & Fizikum: Az előbbihez hasonlóan ez is nagyon fontos, hogy kifejtést kapjon. Képpel is illusztrálhatod karaktered kinézetét, de a leírás se maradjon el. Testi adottságai és képességei szintén lényegesek.
Speciális Karakter: Igen, de csak ha van rá engedélyed!
Különleges Képességek: Speciális karakter esetén a megbeszéltek; egyszerű embereknél fel lehet sorolni erősségeket (pl.: remek íjász, lovas, stb...).
Felszerelések: Főként vándor vagy kalandor karaktereknél lényeges. Batyut, erszényt és nadrágot kössétek fel! Akár gyalogosan, akár lóval vagytok a szárazföldeken. Aki hajózik, attól is várjuk kíváncsian a ladikja leírását.
Előtörténet Betekintés: Ne fogjátok túl rövidre (pár soros maszlag). Legyen legalább egy szerényebb bekezdés. Nem kell mindent lelepleznetek a karakterekről, lehettek sejtelmesek, titokzatosak. Akik pedig kifejtősebbek, azok ne kössék meg kezeiket. Hagy kopjon az a billentyűzet!
Egyéb: Háziállat, fontosabb tárgyak, emlékek, megjegyzések, tudnivalók. Jó sok minden fér bele, főleg ha fent nem találtad meg a megfelelő helyet a plusz infó számára.

Reméljük sikerült mindent világosan és tisztán leírnunk. Az esetleges kérdéseket szívesen fogadja az admin, vagy ha bármiben segítségre van szükséged, megbeszélheted vele. Képek keresésében, feltöltésében is módunkban áll az adminon keresztül segédkezet nyújtani.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://legendakhajnala.hungarianforum.com
 
Így nézzen ki a karakterlapod!
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Legendák Hajnala :: TÖRVÉNYKÖNYV & NYILVÁNTARTÁS :: A VÁNDOROK FOGADÓJA :: KARAKTERKÉSZÍTÉS: ÍGY CSINÁLD!-
Ugrás: