Azt hiszed a mítoszok csupán jól kitalált történetek? Nem ártana utána járnod. Kalandos az odaút, na meg veszélyes is. A kérdés mindig ugyan az: van-e merszed hozzá?
 
HomeTaglistaRegisztrációBelépés

Share | 
 

 HOL JÁTSZÓDIK A TÖRTÉNET?

Go down 
SzerzőÜzenet
Calypso
Admin
avatar

Hozzászólások Száma : 13
Csatlakozott : 2018. May. 18.
Tartózkodási Hely : Istenek Csarnoka (Raivira)

TémanyitásTárgy: HOL JÁTSZÓDIK A TÖRTÉNET?   Szomb. Május 19, 2018 2:06 am
Ahogyan benyitok a csehó poros, de annál masszívabb ajtaján, egyből megcsap a tömény szeszszag, na meg a leányok parfümmel tarkított, bódító illata. Hangulatból nincs hiány, röfögnek-böfögnek a megtermett férfi vándorok, kiket a jó pia reménye csalt ide.

Pár igencsak vonzó női kéz bíztat, hogy térjek beljebb, nem bánom meg. Nem vagyok én semminek az elrontója, téve pár lépést hagyom, hogy átjárjon a hely kedélye. Szemrevaló hölgyek bájolognak nekem, de társaságomra még várniuk kell. Egy jó Ossiliah-i sörre van szükségem, másra sem vágyom mióta befutott a hajóm.
- No, milyen szép szál legényt fújt erre a szél! - jegyzi meg a csapos, rácsapva a bárpultra - Mit adhatok, fiam?
- Adjon Isten’, de csakis jót, uram! - dobok pár ezüstöt elé, felülve a bárszékre - A legjobb sörből kérnék, a legnagyobb korsóval!
- Ejj, de jó látni, hogy ily’ fiatalon is ismerik még az élet legjavát. És nem is rest örömére fordítani!
Jót mulatok az öreg szavain - bizony elég koros lehet. Haja őszbe borult már, s arca ráncosabb, mint a kikötői kofák kövér valaga. Szemlátomást elégedett azzal, ami megadatott neki. Tisztelem a derék embereket, akik tisztes módon keresik meg a kenyérrevalót. Kisvártatva elém is tolja a jól megérdemelt szeszt, jóízűen kortyolok belőle. Ez ám a sör!
Italozásom során lopva a szépségeken legeltetem szemeimet. Micsoda idomok, mosolyuk is a fülükig ér.
- Tetszenek a lányaim, igaz-e?
- Szebbeket még sosem láttam!
- Ne kertelj te csibész!
- nevet nagyot - Szórakozz kedvedre!
- Jó uram, nincs itt még annak az ideje. Szívesebben hallgatok legendás történeteket ivászat közben.
- Úgy-a? Tudok én neked mesélni, ne szegjük a kedved! Hisz a kutyafáját bele, a vendég az első!
- Mi olyat tudna mesélni, mit még nem hallottam százszor?
- egy pillanatra elgondolkozik, dús bajuszát simogatva. Látom megfogtam a kérdéssel, nem is kicsit.
- Ismered-e Calypso igaz történetét? - csettint ujjaival.
- Ki ne ismerné a tenger urát? - nevetek, mire az öreg széles mosolyra húzza száját.
- A tenger ura volna? Vagy az úrnője? - elhallgatok, meglepődve bámulva.
- Úgy ám, fiam! A dajkameséket, miket kisgyermekek ijesztgetésére találtak ki messze eltörpülnek a valódi igazsággal szemben. Calypso az egy és igaz Istennő mind felett. - szavaira szemeim kíváncsiságtól csillannak, a koravén férfi nem is várat egy percig sem, folytatja.
- Ki tudja már honnan ered ez a történet, melyben a Nap és a Hold egyszerre ragyogott az égen. Találkozásukkor egy harmatnyi csillag hullott alá, mely a végtelen tengerbe csöppent. - jól játszik az öreg, teljesen beleéli magát - Ez a csillag cseperedni kezdett, majd a felszínre érve levegőért kiáltott. Ekkor támadt fel a szél! E tündöklő teremtés bátorodva tovább próbálgatta hangját, melynek rettenetes morajától megremegett a sósvíz. Annak mélyéről bújt elő a szárazföld. A tenger az úr e világon, s annak csakis Calypso parancsolt! Életet adott a porföldnek, bő termést és esővel hintette a burjánzó vadont, mely kinőve magát elhozta a kort, amiben élünk. A növények állatokat vonzottak, s az állatokat követték az emberek. Becsvágyó, kapzsi és irigy teremtések, kik birtokolni akartak. Calypso kedvességét meglopva tettek szert a tudásra. Tüzet gyújtottak - romboltak és építettek egyszerre. Tanították a mesterséget, finomítva ügyességükön, bővítve ismereteiket. Alkottak, alakítottak, feltörtek. S így Calypso nem lett több a tenger úrnőjénél, mert a szárazföldet az ember hajtotta rabigába.
A lét teremtője, a világ királynője a tenger ezer haragját zúdította a földre, mely megrepedve hasadt ketté, s részekre bomolva hánykolódott távol a vízen. Az anyasárkány erővel választotta szét az embert, ki még sosem volt egyedül. De a tudást már nem vehette el tőle, még ő hatalmassága sem. Így épült fel oly’ sok kultúra, hit, közösség. És így kaptak szárnyra a történetek, melyek ma is keringenek világunkban…


Reméljük tetszett a bevezető, szerettük volna hangulatossá tenni egy kicsit ezt a rövid ismertetőt! A mágia, a mitikus lények világában élünk, ahol jó ha akad kéznél kovácsolt fegyver, számszeríj, vagy valamiféle turpis varázslat. Szigetek sokasága terül el a világ hatalmas terében, várva a kalandorokra kik felfedezzék.

Légy te is egy közülük! Szerezz bajtársakat, vágj bele az ismeretlenbe. Különböző csodás -olykor veszélyes- helyszín vár rád ezen a mindig bővülő, nyitott térképen! Akár te magad is kitalálhatsz szigeteket, városokat, falvakat, erdőségeket és más helyszíneket; ahol szívesen járnál egymagad, vagy kalandba kezdenél mások társaságában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://legendakhajnala.hungarianforum.com
 
HOL JÁTSZÓDIK A TÖRTÉNET?
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Legendák Hajnala :: TÖRVÉNYKÖNYV & NYILVÁNTARTÁS :: A VÁNDOROK FOGADÓJA-
Ugrás: